THEATER &
EVENEMENT

EEN THEATRALE ERVARING  

Theater & Evenement van TIC is een unieke happening in samenspel met & uitgevoerd door gasten, opdrachtgevers en professionals bij opening gebouw, viering jubileum, themafeest, opening collegejaar etc.

TIC draagt zorg voor de gehele productie: een theatraal script, draaiboek, repetities, aankleding en vormgeving. Hierbij werken we vaak samen met andere creatieven.

ZO WERKT TIC

We verdiepen ons in de opdrachtgever en zijn context. Wat voor soort evenement, wat wil men ermee bereiken, wie zijn de gasten, in welke ruimte gaat de happening plaatsvinden etc.? Op basis van deze context maken wij een conceptplan. Bij groen licht zoeken wij bevlogen professionals en inspirerende materialen voor de uitvoering.

opdrachtgever: Erasmus Institute of Management ERIM
concept/regie: TIC
productie: Fedde van der Spoel
studenten: Somendra Narayan, Hendra Wijaya, Francesco Balocco, Erik Waltré, Ilaria Orlandi, Joydeep Paul, Xishu Li, Martina Pocchiari, Jorrit Alkema, Gizem Yalcin
host: Dr. Jacqueline de Nooijer
sidekick: Professor Henk Volberda.

livestreaming: Mooiverhaal
videobeelden: Huub Laurens
coaches: Nele Mennes, Bor Rooijackers, Michiel Deyman, Carel van Hees, Huub Laurens

→ Bekijk hier onze video

Science Upside
Down Show

Een wetenschapsshow waarin 10  PhD studenten van de Erasmus Universiteit hun onderzoek nu eens niet presenteren met zoveelste powerpoint.

Je krijgt een verfrissende kijk op hun research topics, middels: Stand-Up Comedy, Fotografie, Poëzie, Schilderkunst, Film en Muziek etc.

Host van de avond Dr. Jacqueline de Nooijer met als sidekick Professor Henk Volberda zorgen voor een kritische reflectie op hun werk.

Lipdub
de Feestfabriek

Lipdub De feestfabriek ter ere van de jubilerende directie van de Rotterdamse Montessorischool.

De hele school wordt in het geheim omgetoverd in een feestfabriek. Elke klas maakt een totale transformatie door van klas naar evenementen/pr afdeling, hoedenmakers atelier, hapjesmakers keuken, slinger of erebogen atelier,taartenbakkerij of moppen kantoor, etc. Het jubilerende, verraste paar wandelt  door de hele fabriek heen en speelt overal de hoofdrol. Zo ontstaat een ontroerende lipdub opname waar de hele school een rol in heeft. Aan het eind van de dag wordt de lipdub aan alle kinderen en hun ouders getoond.

Een onvergetelijk en ontroerend evenement.

opdrachtgever: De Rotterdamse Montessorischool
concept/regie/productie: TIC
film & montage : Huub Laurens

→ Bekijk hier onze video

opdrachtgever: Gemeente Spijkenisse & MVRDV architecten
concept/regie/productie: TIC
acrobaten: Circus Katoen, Sophie en Willem
operazangeres:
acteurs: Pim Dumans, Tessa Naber, Eddy Geerlings,
presentator: Joris Lutz

deelnemers: basisschool De Nachtegaal, Randstedelijk mannenkoor, Muziekvereniging Togido, Centrum voor de kunsten, Zorghotel 4 Ambacht, Zorgboerderij Moed & Vertrouwen, Twirl Toss, Rolstoeldanspaar Alex & Jacqueline en nog vele anderen.
styling : Elise Zeestraten

→ Bekijk hier onze video

Opening
Boekenberg

Bij de theatrale openingsceremonie door Prinses Laurentien van De Boekenberg werden door TIC meer dan 200 bewoners en gebruikers betrokken.

De Boekenberg – de bibliotheek van Spijkenisse – is ontworpen door MVRDV Architecten.

Hoefijzersteeg 6

‘Ben en Erik draaien gewoon door’

Voor het openingsevenement van een gezamenlijke werkplek van twee landschapsarchitecten werd een alternatieve DWDD georganiseerd, waarbij ’s middag de input van een aantal gasten creatief werd vertaald naar een gevarieerd en op de beroepsgroep gericht programma.

Om zes uur werden de genodigden gefêteerd op de live opname van de Ben & Eric draaien gewoon door show. Thema van de show was Het Nieuwe Werken.

opdrachtgevers: Ben Kuipers & Erik Luijten Landschapsarchitecten
concept/regie/productie: TIC
presentatie: Winy Maas
sidekick: Marieke Berkers
met medewerking van: Beata Labuhn, Lennart Graaff, Jeroen van Erp, Eric Frijters, Mathis Güllen, Chris Roodenburg.
film & montage: Huub Laurens

opdrachtgevers: Kennis Centrum Cultuureducatie Rotterdam
concept/productie: TIC

KCR groeit en bloeit

Om de verzelfstandiging van het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) vorm te geven werd door TIC een ritueel verzorgd. Werknemers gingen per fiets door de stad en zaaide overal bloemenzaad: symbool voor het tot groei en bloei komen van het kenniscentrum in Rotterdam.

Fit for our future

Op de faculteitsdag van Industrieel Ontwerpen, met het thema ‘Fit for our Future’,  werden de medewerkers theatraal opgewarmd met een virtueel fitnessprogramma. Aan het einde van de ‘sessie’ was iedereen klaar om de toekomst van Smart Industry het hoofd te bieden.

opdrachtgevers: Faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft
concept/productie: TIC

opdrachtgevers: de jarigen Ben Kuipers en Marjolein
concept/productie: TIC i.s.m. Joost Pluim

2 x 50 theater-spektakel-verjaardagsdiner

Ter gelegenheid van twee 50ste verjaardagen en het thema Alles is liefde, werd er op één dag toegewerkt naar een diner dat tussendoor werd opgeluisterd met optredens van dans, muziek en theater door de verjaardags gasten zelf.

Overdag kregen de gasten verschillende workshops: zang, dans, theater, koken en vormgeving.

Ministerie voor verkeer & waterstaat en milieu

De openingshandeling van het verbouwde ministerie door minister Maij – Weggen werd verwerkt in een theatraal waterspektakel waarbij de elementen, water, verkeer en milieu een ‘rol’ speelden.

opdrachtgevers: Ministerie voor Verkeer & waterstaat en milieu
concept/productie: TIC i.s.m. Theater Decibel
spel:Ilse Landa, Joost Pluim, Ariane Berger, Edith Janssen