THEATER &
TRAINING

PERSOONLIJK PRESENTEREN

Theater & Training van TIC is een training waarbij theatertechnieken worden ingezet om de communicatie- en presentatievaardigheden van museum rondleiders, gidsen, docenten, politici en kunstenaars te verbeteren.

TIC maakt in de training gebruik van theatertechnieken om een persoonlijke manier van presenteren te stimuleren waardoor het publiek zich meer aangesproken voelt.

ZO WERKT TIC

TIC werkt altijd vanuit de Context van de deelnemers en gebruikt verrassende elementen om bij de les te blijven. Bereidheid van de deelnemers om te willen veranderen, uit te proberen en actief mee te denken vergroten het rendement.

Een theatertraining kan gegeven worden op een TIC locatie of in een ruimte van de opdrachtgever. Trainingen zijn het meest effectief als er tussen de trainingsbijeenkomsten tijd is om vaardigheden eigen te maken om daarop in een volgende bijeenkomst te reflecteren. Vaardigheden die aanbod komen: vergroten van verbale en non-verbale expressiviteit, stem- en ruimtegebruik, beeldspraak, interactie met publiek, stimuleren van verbeeldingskracht.

24 december 2009, rotterdam, onafhankelijk toneel rotterdam ontvangt leerlingen van de Hugo de Groot school voor een workshop toneel en drama n.a.v. het stuk "Drenkeldoden" met o.a. Beppie Melissen