THEATER &
RONDLEIDING

EEN KUNSTZINNIGE ONTMOETING

Theater & Rondleiding van TIC is een interactieve theatrale rondleiding door professionele acteurs in een museale omgeving of publieke ruimte. 

TIC zet theatrale middelen in waardoor mensen letterlijk en figuurlijk in beweging worden gezet: door de verbeelding te prikkelen en de toeschouwer actief en persoonlijk te betrekken bij de tentoonstelling.

ZO WERKT TIC

Eerst verdiepen we ons in de opdrachtgever en zijn vraag: wat is zijn missie, wat is zijn doel, voor wie is de rondleiding bedoeld?

Vervolgens verdiepen wij ons in de context, bijvoorbeeld: wie is de maker, wat wil deze met zijn kunstwerk overbrengen, welke vragen roept het op, maar ook, waar worden wij als kunstenaar zelf door geraakt? 

Op basis van deze context maken wij een conceptplan en vindt er terugkoppeling plaats. Daarna schrijven we een script, zoeken acteurs en andere professionals voor kostuum, film en geluid en gaan over tot de productie.

Bij al onze producten staat artisticiteit voorop, TIC werkt daarom alleen met gepassioneerde makers.

opdrachtgever : Van Abbemuseum Rotterdam
concept/regie: TIC
spel: Narhea Goossens & Rebecca Schoolmeesters
kostuums: Sergio Cruz

→ Voor meer informatie

Yuki en de vloek van de verdwijnende beelden

Het Van Abbemuseum wordt bedreigd met het verdwijnen van beelden. Het een na het andere schilderij vervaagt; de kleuren lopen weg. Het lijkt wel of er een vloek over uitgesproken is. Om de kunstwerken te redden is de Japanse Yuki ingevlogen. Yuki is een Manga-meisje in het bezit van Oosterse krachten om de vloek te verdrijven.  

Yuki neemt jullie mee door de collectiepresentatie The Making of Modern Art. De rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.

Er kan ook een gebarentolk bij de voorstelling aanwezig zijn, waardoor de theatrale rondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden.

Kosten deelname theatrale rondleiding: €3,- per persoon (exclusief entree), kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.

Deze theatrale rondleiding is ook te boeken voor schoolklassen.

Hart voor de zaak

In deze interactieve theaterroute volgt men, een jonge Schiedammer.               Jordy wordt opgescheept met een groep toeristen en het hondje van zijn oma. Het publiek kruipt m.b.v. een koptelefoon in Jordy’s hoofd en wordt daardoor onderdeel van de zoektocht naar het doel in zijn leven.

Via het park De Plantage, met de boot over De Buitenhaven en door de winkelstraat van de Gorzen. Langzamerhand wordt het Jordy duidelijk waar zijn hart voor de zaak ligt.

Deze zoektocht bestaat uit verassende scènes, gespeeld op verschillende locaties, door 80 Schiedammers: spelers, dansers, muzikanten, honden, noem het maar op. Door gebruik te maken van een soundtrack (een geluidsdecor waarin geluid, beeld en interactie samen komen) ontstaat er een intimiteit waarmee de toeschouwer dicht op de huid van het personages zit en het verhaal van Jordy als een soort live-film beleefd.

Rode draad in de voorstelling is het liedje: Bello Bello niet zo trekken van Annie M.G. Smidt.

opdrachtgever: Stichting Mooi Werk & Gemeente Schiedam
concept/regie/productie: TIC
spel & muziek: meer dan 80 Schiedammers
soundtrack: Pim Moltzer
kostuum & vormgeving: Sergio Cruz

opdrachtgever: Van Abbbemuseum, Eindhoven
concept/regie: TIC
spel: Vivian Liebregts & Narhea Goossens
kostuum: Elise Zeestraten

→ Bekijk hier onze video

De onderzoeker van alle dingen

De onderzoeker van alle dingen is een nieuwsgierig figuurtje die er van houdt de dingen steeds op een andere manier te bekijken en te beleven. Op zijn kop, achterstevoren, met haar ogen dicht. De mooiste ervaringen verzamelt zij in een heel speciaal doosje. Zij neemt je mee in een speels kijk-experiment: willen jullie meemaken hoe je zelf ook je mooiste ervaring in een doosje kunt bewaren? Samen ontdekken hoe je op een verassende en fantasievolle manier naar kunst kunt kijken?

De rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.

Iedere eerste zondag van de maand is er een gebaren-tolk onderdeel van de voorstelling, waardoor de theaterrondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden

Er was eens… hihi haha

Een interactieve theater ervaring die families meevoert door de geschiedenis van de hedendaagse kunst. Het activeren van de verbeelding is daarbij het uitgangspunt.

Een vergeten en stoffig schilderij breekt uit haar lijst om in het nieuwe Van Abbemuseum op ontdekkingstocht te gaan.

Het is een portret van de excentrieke H.H. van Abbe, een ver familielid van Henri van Abbe. Ze is opgebouwd uit de mooiste pasteltinten en op zoek naar een eigen plekje aan de muur. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een hele nieuwe wereld van kunstwerken. Onbegrijpelijke vormen, verrassende kleuren en beelden. Alles vertelt haar een ander verhaal. Waar soms heel wat om te hi ha lachen valt…….

opdrachtgever: Van Abbemuseum Eindhoven
concept/regie: TIC
spel: Narhea Goossens & Sanne Nagtzaam
kostuum: Jacqueline de Maat

→ link naar trailer

opdrachtgever: Van Abbemuseum Eindhoven
concept/regie: TIC
spel: Narhea Goossens & Eline van den Boogaard
kostuum: Ingrid Duindam & Elise Zeestraten

Lissitzky – Kabakov, utopie en werkelijkheid

In deze theater rondleiding voor families neemt de Figurin van Lissitzky je mee door de tentoonstelling. Een interactieve theaterervaring die het activeren van de verbeelding als uitgangspunt heeft.