THEATER &
RONDLEIDING

EEN KUNSTZINNIGE ONTMOETING

 

Theater & Rondleiding van TIC is een interactieve theatrale rondleiding door professionele acteurs in een museale omgeving of publieke ruimte. 

TIC zet theatrale middelen in waardoor mensen letterlijk en figuurlijk in beweging worden gezet: door de verbeelding te prikkelen en de toeschouwer actief en persoonlijk te betrekken bij de tentoonstelling.

Wat moeten we met Blob?

Theatrale familierondleiding 6+

Blob is een ontsnapte klodder gele verf uit de fles van kunstenaar George, die aan het werk is in het Van Abbemuseum. Blob wil graag onsterfelijk worden in een kunstwerk. Dat is niet zo makkelijk, want er zijn veel plekken waar een klodder verf terecht kan komen. En hoort Blob hier wel thuis?

Ze wordt namelijk achternagezeten door een schoonmaakdoekje dat haar weg wil poetsen. Benieuwd of het Blob lukt om een kunstwerk te worden en zo een plekje te krijgen in het Van Abbemuseum? Je ontdekt het in deze theaterrondleiding.

info & boekingen

 

2022_10-9_VAM_Familietour_-1096

opdrachtgever: Van Abbemuseum Eindhoven
spel: Simone Peters of Kyra Kay van de Watering
Kostuum: Sergio Cruz

Drukwerk

opdrachtgever: Delft Marketing, Gemeente Delft, De VAK, Open Monumentendag Delft
stemmen: Wendy Voorn, Bert van Aken, Robin Laurens, Léon Dijk, Elise van der Zande, Margreet Groot ..
soundscape: Pim Moltzer

Gouke en de 7 bruggen 

soundwalk voor de hele familie 6+

Loop weg met Gouke, door de binnenstad van Delft.

Op zoek naar kennis raakt deze eigenwijze meid verzeild in een spannend avontuur. Via de raadgeving van zeven oude bruggen, komt ze tot verrassend nieuw inzicht over leren.

Deze wandeling combineert op speelse wijze de geschiedenis van Delft met een hedendaagse blik op de wetenschap van nu. In het bijzonder kennis die is ontstaan tijdens de Gouden Eeuw.

Je hoort, ziet en beleefd wat het Meisje met de Parel, de Oude Bibliotheek TUDelft, en Instagram met elkaar te maken hebben.

Alles wordt extra spannend omdat er gebruik wordt gemaakt van een soundscape waardoor je dit verhaal beleefd alsof je live in een film rondloopt.

 Duur: ± 60 min.

  1. Download de SOUNDWALK PODCAST op je telefoon. 
  2. Gebruik koptelefoon, oortjes of bleutooth speaker.
  3. Bekijk en download de ROUTE
  4. Ga naar het startpunt: Voorstraat 30, parkeerplaats Max Havelaarschool.
  5. Klik op start. 

Veel plezier!

Tip! Neem een print van de plattegrond mee. En zorg dat je telefoon goed opgeladen is.

 

Rondje Rijnhaven

Theatrale Soundwalk

Ontdek de oude én nieuwe Rijnhaven

Een deels drijvend stadspark, strand, hoogbouw en levendige kades zorgen straks voor een unieke beleving, langs op en in het water van de Rijnhaven.

Kruip tijdens de soundwalk Rondje Rijnhaven in het hoofd van kwartiermaker Yuan Jan, luister naar de verhalen en ontdek wat de Rijnhaven zo bijzonder maakt.

Duur: ± 45 min.

  1. Download de SOUNDWALK PODCAST op je telefoon.
  2. Gebruik koptelefoon, oortjes of bleutooth speaker.
  3. Bekijk en download de ROUTE
  4. Ga naar het startpunt: de Rijnhavenkeet naast het nieuwe Luxor Theater.
  5. Klik op start.

Veel plezier!

Tip! Neem een print van de plattegrond mee. En zorg dat je telefoon goed opgeladen is.

xx

opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
muziek/soundscape: William Bakker
stemmen: Lucien Rentmeester, Ruurt de Maesschalk e.a.

Hart voor de zaak

In deze interactieve theaterroute volgt men, een jonge Schiedammer. Jordy wordt opgescheept met een groep toeristen en het hondje van zijn oma. Het publiek kruipt m.b.v. een koptelefoon in Jordy’s hoofd en wordt daardoor onderdeel van de zoektocht naar het doel in zijn leven.

Via het park De Plantage, met de boot over De Buitenhaven en door de winkelstraat van de Gorzen. Langzamerhand wordt het Jordy duidelijk waar zijn hart voor de zaak ligt.

Deze zoektocht bestaat uit verrassende scènes, gespeeld op verschillende locaties, door 80 Schiedammers: spelers, dansers, muzikanten, honden, noem het maar op. Door gebruik te maken van een soundtrack (een geluidsdecor waarin geluid, beeld en interactie samen komen) ontstaat er een intimiteit waarmee de toeschouwer dicht op de huid van het personages zit en het verhaal van Jordy als een soort live-film beleefd.

Rodedraad in de voorstelling is het liedje: Bello Bello niet zo trekken van Annie M.G. Smidt.

xx

opdrachtgever: Stichting Mooi Werk & Gemeente Schiedam
spel & muziek: meer dan 80 Schiedammers
soundtrack: Pim Moltzer
kostuum & vormgeving: Sergio Cruz

Yuki en de vloek van de verdwijnende beelden

Het Van Abbemuseum wordt bedreigd met het verdwijnen van beelden. Het een na het andere schilderij vervaagt; de kleuren lopen weg. Het lijkt wel of er een vloek over uitgesproken is. Om de kunstwerken te redden is de Japanse Yuki ingevlogen. Yuki is een Manga-meisje in het bezit van Oosterse krachten om de vloek te verdrijven. Dit kan alleen door heel goed  naar de kunstwerken te kijken. Yuki en haar hulpkrachten gaan hard aan de slag. Maar gaat het Yuki en jullie lukken om voldoende punten te scoren om de vloek te verslaan? En krijgt Yuki uiteindelijk haar eigen spiegelbeeld nog terug?

Yuki neemt jullie mee door de collectiepresentatie The Making of Modern Art. De rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.

Er kan ook een gebarentolk bij de voorstelling aanwezig zijn, waardoor de theatrale rondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden.

Kosten deelname theatrale rondleiding: €3,- per persoon (exclusief entree), kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.

Deze theatrale rondleiding is ook te boeken voor schoolklassen en k

opdrachtgever : Van Abbemuseum Eindhoven
concept/regie: TIC
spel: Narhea Goossens & Rebecca Schoolmeesters
kostuums: Sergio Cruz

Voor meer informatie

De onderzoeker van alle dingen

De onderzoeker van alle dingen is een nieuwsgierig figuurtje die er van houdt de dingen steeds op een andere manier te bekijken en te beleven. Op zijn kop, achterstevoren, met haar ogen dicht. De mooiste ervaringen verzamelt zij in een heel speciaal doosje. Zij neemt je mee in een speels kijk-experiment: willen jullie meemaken hoe je zelf ook je mooiste ervaring in een doosje kunt bewaren? Samen ontdekken hoe je op een verrassende en fantasievolle manier naar kunst kunt kijken?

De rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.

Iedere eerste zondag van de maand is er een gebaren-tolk onderdeel van de voorstelling, waardoor de theater-rondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden

opdrachtgever: Van Abbemuseum, Eindhoven
spel: Vivian Liebregts & Narhea Goossens
kostuum: Elise Zeestraten

Link naar trailer https://vimeo.com/2

 

Er was eens… hihi haha

Een interactieve theater ervaring die families meevoert door de geschiedenis van de hedendaagse kunst. Het activeren van de verbeelding is daarbij het uitgangspunt.

Een vergeten en stoffig schilderij breekt uit haar lijst om in het nieuwe Van Abbemuseum op ontdekkingstocht te gaan.

Het is een portret van de excentrieke H.H. van Abbe, een ver familielid van Henri van Abbe. Ze is opgebouwd uit de mooiste pasteltinten en op zoek naar een eigen plekje aan de muur. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een hele nieuwe wereld van kunstwerken. Onbegrijpelijke vormen, verrassende kleuren en beelden. Alles vertelt haar een ander verhaal. Waar soms heel wat om te hi ha lachen valt…….

opdrachtgever: Van Abbemuseum, Eindhoven
spel: Narhea Goossens & Sanne Nagtzaam
kostuum: Jacqueline de Maat

→ link naar trailer

opdrachtgever: Van Abbemuseum, Eindhoven
spel: Narhea Goossens & Eline van den Boogaard
kostuum: Ingrid Duindam & Elise Zeestraten

Lissitzky – Kabakov, utopie en werkelijkheid

In deze theater rondleiding voor families neemt de Figurin van Lissitzky je mee door de tentoonstelling. Een interactieve theaterervaring die het activeren van de verbeelding als uitgangspunt heeft.

Gekleed in Goud

Een theatrale rondleiding die de ambtskostuums tot leven brengt op de tentoonstelling ‘Gekleed in Goud’ twee eeuwen Nederlandse ambtskostuums’.

Betsy is een kleermaakster, coupeuse met een eigen atelier. Ze maakt en borduurt ambtskostuums in opdracht van ambtenaren en mensen die werkzaam zijn aan het hof. De ontwerpen en borduursels op de kostuums zijn bij Koninklijk Besluit vast gesteld. Betsy voert de bezoeker met verrassende feiten en anekdotes mee in het dagelijks leven van de dragers van deze ambtskostuums.

opdrachtgever: Belasting en Douanemuseum, Rotterdam
spel: Judith Scholten
kostuum: Jacqueline de Maat